|
Post by Quinlan Vos on Jun 12, 2006 13:26:28 GMT 1
Vos mester és a Padawanja gyorsan haladtak. Keresztülértek pár sikátoron és még nem kötött beléjük senki. Ez krónikákba illõ teljesítmény volt. Vos és Dacken betértek egy Kocsmába amit az odajárók csak úgy emlegettek hogy: A Lyuk. De senki sem tudta hogy mi az igazi neve. Vos és Dacken tehát betértek a Lyukba és szétnéztek, hátha találnak valami információt a fejvadászról. Mindössze annyit tudtak róla hogy a neve: Vilnius. Egyéb információk nélkül elég necces lessz megtalálni a férfit de nem adták fel. Odaléptek hát a csaposhoz és rendeltek egy italt mindketten,
|
|
|
Post by Dacken Qualant on Jun 12, 2006 13:31:40 GMT 1
Körülnéztem a kocsmában amíg mesterem ivott. Miután végignéztem pár alakon ígyszóltam, suttogva: -Mester, keresnünk kellene egy fejvadászt aki ismeri Vilnius-t. Valahogy a bizalmába kell majd férkőznünk. Lepleznünk kell, hogy jedik vagyunk. Higyje el, volt már ilyen küldetésben részem, még amikor fejvadászként szolgáltam a Jediket (Nar Shadaa-n volt ilyen küldetés). Akkoriban is nagy híre volt már Vilnius-nak....Mit gondol, mester-néztem rá kérdően.
|
|
|
Post by Quinlan Vos on Jun 12, 2006 13:38:00 GMT 1
Vos mester leteszi a poharat majd így szól padawanjához: - Nos itt elég nehéz lesz leplezni jedi mivoltunkat. ezen a környéken az emberbe lépten nyomon beleköt valaki. De megpróbálhatjuk eltitkolni kik vagyunk és honnan jöttünk. De ha támadnak megvédjük magunkat. Nos el is kezdem a tanítást. Próbálj valami javaslatot nyõjtani a keresés megkezdéséhez Padawan. -szól nyugodtan a jedi mester.
|
|
|
Post by Dacken Qualant on Jun 12, 2006 13:42:39 GMT 1
-Mint már mondtam legjobb lenne, ha beszélnénk egy másik fejvadásszl aki ismeri, mondván munkát ajánlanánk neki(ha azt mondja, hogy ő is elvállalná, azt mondjuk, a hírneve miatt inkább Vilnius-t választjuk). A csapostól megtudhatnánk, kik itt az ún. "nagyágyúk" a szakmában. Ők biztosan ismerik. Ha jól tudom ő igen sok munkát bíz más fejvadászokra, hogy ő csak a profi munkákat csinálhassa.
|
|
|
Post by Quinlan Vos on Jun 12, 2006 13:53:55 GMT 1
Vos elgondolkodott és bólintott. - Igen ez lenne a legjobb megoldás. De ne feledd! Nem szabad bántanunk Viliust. A lényeg hogy élve vigyük a tanács színe elé. - szólt Vos majd hangját felemelve így szólt a csaposhoz: - Mondja csak: Ismer olyan fejvadászokat akikre nyugodtan rá lehet bízni egy munkát?- A humanoid csapos láthatóan nem vett észre semmit. Így szólt barátságos hangon: - Hát ismerni ismerek éppen. Csak hát mindejiknek magas a bére. ha uraságodnak nincs annyi péze akkó meg se próbákozzon náluk.
|
|
|
Post by Dacken Qualant on Jun 12, 2006 13:59:24 GMT 1
Csendben figyeltem, amint mesterem a csapossal beszél. Közben ismét szétnéztem. Az egyik saokban megláttam az egyik társam, még a fejvadász-suliból. Visszavándorolt tekintetem a csaposra és figyeltem...
|
|
|
Post by Quinlan Vos on Jun 12, 2006 14:05:07 GMT 1
- Tud pár nevet mondani? -kérdeztem a csapost aki készséggel felelt: - Igen igen. Ott van az a Twi'Lek férfi, mindenki csak úgy nevezi hogy mészáros, aztán az a másik ember akinek a neve Futótûz. Mindeketten itt szoktak tanéáyzni. És oersze ott van Vilnius is -erre Vos és Dacken is megemelkedett egy kicsit a székben de ezt a csapos szemlátomást nem vette észre- mind itt szoktak tanyázni. Nagy rivalizálás van itt. Aztán... -kezdte de Vos közbeszólt: - Köszönjük szépen a segítséget ennyi elég lesz. Megtaláljuk itt egyiküket? -kérdezte mire a csapos az egyik sarokba mutatott ahol egy Twi'Lek ült Egy pohár vörös ital társaságában. Vos így szólt: - Most rajtad a sor Padawan: menj szedt ki belõle az információkat. Én itt megvárlak.
|
|
|
Post by Dacken Qualant on Jun 12, 2006 14:20:49 GMT 1
Észreveszem, hogy akire rámutat, az nem más mint volt "csoporttársam". -Értem, mester-súgom oda, majd elindulok. A kocsmába nem voltam annyira feltűnő mint hittem. Odaérek az asztalához és így szólok: -Szevasz, Kohtu'har, emlékszel még rám?-kérdezem közbe. Kohtu'har felnéz és szemlátomást töri a fejét. Majd kis idő után megszólal: -Dacken, Dacken tényleg te vagy az?-kérdezi érthetetlenül.-mit keresel itt, mi van veled? -Kösz, jól vagyok. -Sikerült befutnod fejvadászként. -Igen, valami olyasmi lettem. Látom te igen sokra vitted-ekkor a fegyvereire bökök, amik igen drágák. -Nos jól megy az üzlet. -A csapos mondta a beceneved.Úgy hallom nagyon jó vagy. -Nos, nem panaszkodok. De miért jöttél ide? -Nos a segítséged kérném. Meg kell találnom egy konkurenst és élve elvinnem innen. Csak annyit tudok, hogy a neve Vilnius. Sokat hallottam róla, de nem eleget. -Vilinus a legnagyobb csaló közöttünk. Elveszi a munkát tőlünk. Csak a pitiket kapjuk, mint pl. megölni egy férjt, feleséget. Egy szemét disznó én mondom. Ugyan ki kérhette, hogy kapd el élve? -Nem mondhatom el. -Vigyázz magadra. Nagyon jól harcol. Úgy hallottam, hogy valahol Theed legmélyebb, legkoszosabb utcájában lakik, egy nagyobbacska házban. Dacken, légy óvatos, legjobb lenne, ha én is veled mennék. -Kössz nem, kell. -Tényleg, ki az akivel jöttél? -Ő, nos ő egy másik fejvadász. Kettőnket küldték, hogy elkapjuk. -Aha, értem. -Kössz a segítséget, vigyázz magadra. -Te is! Azzal felállok, majd odamegyek mesteremhez. -Menjünk ki, jobb ha ott beszélünk...
|
|
|
Post by Quinlan Vos on Jun 12, 2006 14:27:17 GMT 1
Vos Követi a Padawant kifelé majd végighalgattja a fejleményeket. Ezen is elgondolkodik mint minden máson. majd végül bólint és így szól: - Menjün! El kell kapnunk azt a fejvadászt. nem kaptál pontosabb címet?
|
|
|
Post by Dacken Qualant on Jun 12, 2006 14:28:42 GMT 1
-Annyit tudok, hogy a legmocskosabb utcába. Állítólag a legnagyobb ház ott az övé.
|
|
|
Post by Quinlan Vos on Jun 12, 2006 14:30:54 GMT 1
- Nos sok legmocskosabb utca van. Szerintem az emberünknek, nem az övé a legmocskosabb utca de mindegy. Talán induljunk. Nagy ez a nyomortelep és nekünk még a Korribani csata elõtt kéne elkapnunk azt a mocskot. Indulás Padawanom! -azzal elindul a következõ sikátor felé. Sajnos 2 óra elteltével sem tudtak meg semmi újat a legmocskosabb káromkodásokon kívül.
|
|
|
Post by Dacken Qualant on Jun 12, 2006 14:38:49 GMT 1
3 óra múlva betértünk eg széles sikátorba. Az emberek minden hülyeséget vágtak hozzánk (szavaikkal). Beljebb és beljebb mentünk. Az emeberek itt voltak a leggonoszabbak, és ha nem tévedek, még sötét erőt is éreztem. És tévedni nem szoktam. Hamarosan meglátunk egy igen nagy épületet. Az eddigiek közül a legnagyobb. -Ez lesz az-mondom a mesternek. Az ajtóhoz lépünk és bemegyünk. Az előtérben csönd van. Én megyek előre. Hirtelen valahonan lézernyalábot lőnek ránk. Engem eltalál a jobb vállamon. A mester azonnal bekapcsolja fénykardját és visszaveri a következő sugárt a küldőnek. Ekkor azonban kb. 6 ember jön elő és mind elkezd ránk lőni. Én is aktiválom fénykardom fájdalmam ellenére és a bal oldalamon álló férfit támadom meg. Visszaverem lövedékeit, majd ő holtan esk össze. Ekkorra mesterem még 2-vel gazdagította a holtak számát. Már csak kettő maradt. Mindkettőt legyőztük, 1et én 1et a mester. Miután mind halott vol, visszahívtam a fénykardom......
|
|
|
Post by Quinlan Vos on Jun 12, 2006 14:42:21 GMT 1
Vos látta a sérülést Padawanja vállán. Odament hozzá és két kezét a váll fölé téve meggyógyította a sérülést. Még zsibbadni fog pár óráig de ezenkívül több kellemetlenséget nem okoz. vos tudta hogy egy emberrõl van szó. Egy embert keresnek ezek viszont mind nonhumánok voltak. Lábak szapora dobogása ütötte meg a fülemet és felnéztem a felsõbb szintre. Ott egy ember nézett éppen le majd igyekezett tovább.
|
|
|
Post by Dacken Qualant on Jun 12, 2006 14:48:17 GMT 1
Az az ember az volt, akit kerestünk. -Indulhat a harc, mester.-ekkor már nem törődtem a vállammal, ugyan még zsibbat, de már nem volt bajom. A fejvadász hirtelen felrepült, bekapcsolta a Jet-Pack-ét. Majd a plafon környékéről sorozni kezdett minket, két lézerpuskával, amik igen gyorsan lőttek. Minden lövését kivédtük. Egy idő után meguntam. Miközben lőtt én gyorsan körülnéztem. Mivel semmi használható eszközt nem találtam, így ezt mondtam: -Fedezzen, mester.-ekkor felugrottam, az erővel nagyobb lett ugrásom, és a fejvadász felett átugrottam. Esés közben hátrasuhintottam, és a Jet-Pack-et megsemmisítettem. A fejvadász kapálózott a levegőbe, miközbe esett. Miután leértem én is, már mesterem odaért és a nyakához tartotta fénykardját. Minden fegyverét elkérte. A fejvadász megadta magát...
|
|
|
Post by Quinlan Vos on Jun 12, 2006 14:52:50 GMT 1
A fejvadász ott feküdt és megadó volt a testtartása, de osnak a szeme nem tetszett, az olyan volt mint a vadá amely most került ki a csapdából. Hirtelen megmozdult és a csízmáján egy fûrészes penge nyílt ki. Jól lábon rúgta vele DAckent mire az felordított a fájdalomtól és elejtette a lézerkardját. A fejvadász felugrott és elszaladt. Vos mester pedig a Padawanjához szaaldt, a fejvadászzal most nem foglalkozott. A seb begyógyítása nem tartott több ideig mint 20-30 másodperc. de addigra a fejvadász az emeletekre ért ahol valószínûleg egy hajó várta....
|
|