|
Post by Ki-Adi Mundi on Jun 15, 2006 11:49:28 GMT 1
Nagy fehér épület, melyben többen élnek együtt. Ebben van egy lakása Kartel Tahramnak, aki csempészkedéssel és alvilági munkákkal foglalkozik, mint mindenki a Nar Shaddán.
|
|
|
Post by Aardwain van Landeen on Jun 15, 2006 12:54:44 GMT 1
Az épület amiben Tahram lakása van mind stílusában, mint pedig színében eltér a Nar Shaddaa-i átlagtól. Errefelé a fehér ugyanis a tehetõsebb réteg színe. És valóban. Az épületbe lépve egy csinos, világos hallba érünk. A padlóburkolat valamilyen nemesebb kõbõl készült, a falakat igényes freskók díszítik és mindeütt kisebb fák, díszbokrok és virágok láthatók. Az egész terem fényárban úszik. Ahogy az ajtó becsukódik a kinti világ zaja megszûnik. A benti levegõ friss és madárcsicsergés hallatszik. A bejárattal szemközti falon találhatók a liftek melyek fel- illetve lefelé viszik az utasokat. - Csinos kis környezet. Eléldegélnék akár itt is - mondom amikor belépünk a liftbe. Megnyomom a gombot és a lift felvisz minket a 14. emeletre - Remélem az emberünk is itt lesz. Megállunk a fickó lakásának ajtaja elõtt és becsengetek.
|
|
|
Post by Ki-Adi Mundi on Jun 15, 2006 13:17:56 GMT 1
Egy jól öltözött, fiatal fickó nyit ajtót. Szinte egy Nar Shaddai üzletembernek, vagy tudósnak is vélhetnéd modora alapján, de egy valamiben kiütközik az, hogy hol él: a derekán két pisztoly van, a hátán egy vibrokard van, és több apróbb fegyvert is látsz nála. -Üdvözletem uram. Segíthetek valamiben?
|
|
|
Post by Aardwain van Landeen on Jun 15, 2006 21:36:49 GMT 1
Végigmérem a fickót. Fiatal, jól öltözött és az öltözéke alapján még pénze is van. Jóképûnek mondható, biztosan rajongnak érte a nõk. Vagy a férfiak. Vagy mindkettõ. Még a saját lakásában is egy kisebb arzenállal mászkál . Vajon a zuhany alatt is nála van mind a két pisztolya? No mindegy. Végül is a Nar Shaddaa-n vagyunk. Itt mindenkinek van félnivalója. - Kartel Tahramhoz van szerencsém? - kérdem. - Igen az vagyok - válaszol fickó. - Nos, akkor Önt keresem. Igen, a segítségét szeretném kérni. Üzleti ügyben jöttünk. A fickó kissé hátrébb lép és a kezét lezseren az egyik pisztolya markolatára teszi. - Mi lenne az ajánlata és mit akar tõlem? - kérdi kicsit pökhendien, miután végigmér minket. A tekintetén látszik hogy nem tart minket túl sokra. - Piperkõc és amatõr vagy - gondolom magamban és válaszolok neki: - Nos, úgy vélem hogy mindkettõnk illetve mindhármunk részére elõnyös üzletet köthetnénk. - Valóban? - kérdi a fickó nem kevés gúnnyal a hangjában. - Valóban - válaszolom higgadtan - De úgy gondolom hogy nem itt a folyosón kellene megbeszélnünk a dolgot. Bemehetnénk esetleg megbeszélni a részleteket?
|
|
|
Post by Ki-Adi Mundi on Jun 16, 2006 15:54:28 GMT 1
-Bejöhetnek. Mondja, és beléptek. Jobb,ha óvatosan bántok vele, mert a szoba, ajova bevezet tietket, tele van harci droidokkal. Annyi van itt, hogy még egy Jedi mestert is leszednének. Láthatóan gazdag ember, aki jó adag hatalommal is rendekezik.
|
|
|
Post by Aardwain van Landeen on Jun 16, 2006 20:05:19 GMT 1
- Nos, szépen berendezkedtél cimbora - gondolom magamban miközben a fickó udvariasan hellyel kínál minket, majd egy gazdagon faragott fa íróasztal mögé telepedik. - Megkínálhatom egy itallal Önöket? - kérdi nagyvonalúan. - Én kérnék egyet, köszönöm - válaszolom. Az öreg pedig udvariasan visszautasítja. Vendéglátónk intésére egy droid, tálcával a kezében két italt hoz. Egyet nekem és egy Tahramnak. Üdvözöljük egymást a pohárral és felhörpintjük az italunkat. Kellemes, nemes párlat. - Ha jól értettem üzletelni jöttek hozzám - kezdi nyájasan. - Így igaz. Ön ugyebár mûkincsekkel, ékszerekkel, drágakövekkel és egyéb régi tárgyakkal üzletel. - Való igaz. Ez a fõ profilom. Vagy hogy pontos legyek a családom fõ profilja. Generációk óta üzletelünk ilyesmikkel. Ámbátor néha más területre is merészkedünk. - Úgymint? - Például kábítószer-, fûszer-, fegyver-, alkohol- és rabszolgakereskedelem. - Akkor Ön az én emberem - válaszolom. - Lássuk milye van és hogy mit kínálhatok én - majd int a robotnak hogy hozzon még egy kõrt az elõbbi italból. Engem is megkínál de udvariasan visszautasítom. - Egy bizonyos holokronról lenne szó. Az ajánlatom pedig fegyver. Kb. 30.000 kredit értékben. Nos, érdekli?
|
|
|
Post by Ki-Adi Mundi on Jun 18, 2006 16:07:38 GMT 1
A pasas elgondolkozik. -Természetesen ekkora összegért nem adok el holokront. Mint látja, van elég fegyverem, így még 30.000kreditnyire nincs szükségem. És azt hiszi, mások nem ajánlotak ennél már sokkal de sokkal többet? Kérem ne legyen ostoba. Egy holokron ára nagyjából 200.000-1.000.000 kredit között mozog. Aztán lassú várakozás után ismét megszólal: -De talán mégis tudnék adni egy holokront magának ennyi pénzért. Van egy darabom, amibe a néhány idemerészkedő Jedi sem tudott megtekinteni. Közben valamit odasúg a droidjának, ami azonnal elhagyja a szobát.
|
|
|
Post by Aardwain van Landeen on Jun 18, 2006 20:37:39 GMT 1
Az igen magas vételár hirtelen megdöbbent, de megõrzöm a hidegvéremet és azt mondom neki: - Nos, akkor félreértettük egymást. Amit mondtam összeg az egy beszerzési ár, melynek sokszorosa térül vissza ha ügyesen fekteti be. Márpedig Ön, ahogy elnézem - és körbemutatok a helyiségen - ügyes üzletember. A fickó elgondolkozik és én folytatom: - Való igaz hogy egy sugárpisztoly értéke az ilyen bolygókon mint Nar Shaddaa nem túl nagy. Más bolygókon viszont, mint például Coruscant vagy a Magvilágok legnagyobb részén egy sugárfegyver értéke akár a hatszorosa vagy még többszöröse is lehet mint itt. Ez azt jelenti hogy a fegyvereim vételárán mindenképpen csak nyerhet. Arról nem beszélve hogy nem csak sugárpisztolyaim vannak, hanem E-11-es karabélyaim és gyorstüzelõ puskáim. Ezek természetesen sokkal többet érnek mint egy lézerpisztoly. A pasas szemében ekkor megcsillan az érdeklõdés fénye. Már éppen válaszolna valamit amikor a robot visszatér egy fa ládával a kezében.
|
|
|
Post by Ki-Adi Mundi on Jun 18, 2006 21:15:17 GMT 1
Kartel elveszi a ládát a droidtól, majd kinyitja. Egy ragyogó kocka alakú tárgy van benne. Megszólal: -Igaza van. A magvilágokon tényleg sokat ér a fegyver. Egyezünk meg: megkapja a holokront, cserébe én a fegyvert. Ha rossz árut ad el, halott. Ha az áru hamisítvány, szintúgy. Rendben? Az öreg a kabátujjához kap, és feltűnik a kezében egy fegyver, és rögtön hozzádszól: -A holokron ha.. Fegyverét Tahramra tartja, ám egy droid azonnal rálő, és az öreg összeesik. Tahram mosolyog. -Mint látja, nem szeretem, ha megpróbálnak fenyegetni. Mellesleg a barátjának nem esett semmi baja, csak kábítólövedék volt. Akkor megegyeztünk?
|
|
|
Post by Aardwain van Landeen on Jun 19, 2006 11:16:05 GMT 1
Oldalra nézek és látom hogy az öreg az asztalra bukik, a kezébõl pedig kihullik a fegyver. Mindenféle érzés nélkül a fickó felé fordulok és azt mondom neki: - Kérem bocsásson meg neki! Egy primitívebb társadalmú planétáról származik ahol sokszor nyers erõszakkal szoktak üzletet kötni. - Semmi probléma - válaszolja Tahram - Mint látja, fel vagyok készülve az ilyen ügyfelekre is. Még egyszer kérdezem: áll az alku? - Nos, állna ha a társam meg tudná vizsgálni a holokron valódiságát, ugyanis pont azért jött velem mert tudja hogyan kell megállapítani hogy ez a kis kocka valódi-e és megfelel a mi igényeinknek. - Valóban? - kérdi a fickó és a szemei összeszûkülnek. - Valóban - válaszolok és egy ideig farkasszemet nézünk majd csendesen folytatom - Én nem árulok hamis holmit és szeretném ha nem kapnék hamis holmit a frankó árúmért. Az én árúm kell magának mert hatalmas üzlet van benne. A fickó hangosan felnevet, iszik egy kortyot az italából majd azt mondja: - Maga aztán keményen üzletel. Az igazat megvallva nem hittem volna hogy ilyen kaliberû emberrel is találkozhatok. Való igaz, a kocka nem valódi és ezt a társa egybõl ki is szúrta. Hogy hogyan azt nem tudom hiszen nem is Jedi. Azokat messzirõl kiszúrom. Int egyet az egyik robotnak ami egy injekciót ad az öregnek. Az öreg pár másodperc múlva magához tér, de most nem csinál semmi meggondolatlanságot. Csak csendesen ül és várja a fejleményeket.
|
|
|
Post by Ki-Adi Mundi on Jun 19, 2006 13:14:23 GMT 1
Tahram megszólal: -A holokronról az előbb azt mondtam, hogy nem valódi. Ám ez csak féligazság, mivel a holokron egy másik holokron másolata. Ezt a barátja is megállapíthatja. Ugye? Az öreg elködösült szemmel, monoton hangon válaszol: -Igen, tényleg másolat. Igen, tényleg másolat. Tahram kedvesen elmosolyodik: -Na látja? Akkor megalkuszunk?
|
|
|
Post by Aardwain van Landeen on Jun 19, 2006 19:41:58 GMT 1
- Hmm. Szóval másolat - morgom magam elé majd az öreghez fordulok és megkérdem tõle - Ez az a holokron ami nekünk kell? Az öreg még nincs teljesen magánál de válaszol: - Ezt így ránézésre nem tudom megmondani, habár nagyon hasonlít rá. Meg kéne nézni a tartalmát. Kérdõen nézek Tahramra aki kezdi elveszteni a türelmét aminek hangot is ad: - Maguknak egy holokron kell. Itt van. Az alku mindkettõnknek elõnyös. Viszik vagy nem? Elmosolyodom és azt válaszolom neki: - Maga venne egy "Fegyverek" feliratú konténert annélkül hogy megnézné annak tartalmát? Vagy mi van akkor ha csak egy halom vibrokard van benne, amikor sugárfegyverekre volna szüksége? Ez az érvem elég meggyõzõnek hat rá. - Renben van, nézzék meg a tartalmát - mire megnyom egy gombot és egy kis komputer emelkedik ki az asztal síkjából. A holokront belehelyezi a megfelelõ nyílásba és megnyom egy másik gombot. A komputer fölött egy kis holokép jelenik meg majd elindul egy film.
// Mi van rajta? //
|
|
|
Post by Ki-Adi Mundi on Jun 19, 2006 21:35:05 GMT 1
//Apró ellentét: egy régebbi postban Tahram azt mondja, hogy a holokront senki nem tudta megtekinteni. Ebből következően másolatot is nehéz csinálni róla. Mellékesen azt is megjegyzem, hogy a holokront csak az Erővel lehet kinyitni, számítógéppel nem.// Tahram megszólal: -Természetesen nem veszek ellenőrzés nélkül semmit. Viszont ezt maga nem tudja megtenni, hacsak nem rendelkezik a legnagyobb Jedi mesterek erejével. Tehát vállalnia kell a rizikót... De tudja mit? Rendben van, megpróbáltam becsapni. Az öreg elméjét egy időre módosítottam, hogy azt mondja amit én. A holokron egy gyenge hamisítvány. Az igazi is nálam van. Ezzel a ruhája alól elővesz egy fényesen ragyogó, díszesen faragott kockát, melynek szélén basic nyelven az áll: Bízz az Erőben. -Megkapják az igazit, ha megtesznek nekem egy szivességet. Megölik apám gyilkosát, aki nem más, mint a szomszédom. Hogy miért nem tettem meg eddig? Mert ma tudtam meg véletlenül. Mindegy, a lényeg az, hogy menjenek át, é öljék meg, a holokronért. Mit szólnak?
|
|
|
Post by Aardwain van Landeen on Jun 19, 2006 21:57:38 GMT 1
// Bocsánat. Be kell valljam fogalmam sincs mi az a holokron, mert soha nem használtuk RPG közben és nem is olvastam róla soha . A másik problémás dolog meg nem volt 100%-ig egyértelmû és én félreértettem. Bocs mégegyszer. // Nincs ínyemre a hidegvérû gyilkolászás, hiszen nem vagyok sem bérgyilkos sem pedig fejvadász. Azt viszont tudom, ha nem szerezzük meg azt a kockát akkor nagyon nehezen fogjuk megtalálni azokat az ereklyéket. Sóhajtok egyet és azt mondom neki: - Rendben van. Megtesszük, bár egy-két dologról tudnom kéne. Például: milyen lény a szomszédja, milyen védelemre kell számítanunk és hogy van-e családja, testõrsége, stb.? Ja, és még valami. Örülnék ha az öreg elméje is tiszta lenne, mert csak a segítségemre válna.
|
|
|
Post by Ki-Adi Mundi on Jun 20, 2006 7:41:56 GMT 1
Tahram elmsolyodik: -A barátja már feléledt. És tényleg, az öreg tiszta szemmel néz rád, és megkérdezi: -Hol vagyunk? De Tahram nem figyel rá, csak mondja az információkat: -Két testőrdroidja van, és neki magának egy darab sugárvetője és egy vibrokardja. Könnyű munkára számíthattok, mert kicsapongó alak, valószínűleg fogtok nála találni twi'lek táncosnőket. Egyébként a faja rodián.
|
|