|
Post by Kane DeReef on Oct 6, 2006 15:24:41 GMT 1
Dxun légteréből egy ismeretlen típusú cspatszállító lép ki az űrbe. Fedélzetén a két szürke jedi Gerr'IUs és Kane. -Nar Shadaara megyünk -mondja Kane, majd Gerr meglepett arcát látva gyorsan hozzáteszi: -Veszélyes lenne egyenesen Tund-ra menni. Mind a Nikto-k, mind a jedik veszélyt jelentenek számunkra. Sajnos már bennük se bízhatunk. Nar Shadaa olyan hely, amit egy éppeszű hatalom sem mer megtámadni. Mi pedig könnyen eltudunk ott vegyülni. Több ott a csuklyás, kámzsás alak, mint amelyiken nincs. Valójában ők ott a furcsák. Szóval ezért. Irány Shadaa!
|
|
|
Post by Gerr'IUs on Oct 6, 2006 16:20:51 GMT 1
-Ahogy gondolod, tényleg óvatlanság lenne egyenesen a Tundra menni, nem tudhatjuk kik követnek! -válaszolta- De ha megérzéseim nem csalnak nem csak a rejtôzködésrôl van szó, szerintem más is közrejátszik abban, hogy pont a Nar Shadaa-t választottad, vagy nincs igazam? -kérdezte vigyorogva
Míg várta a választ babrálni kezdett a müszerfalon, beállította a kellô koordinátákat és bekapcsolta a hiperhajtómüveket is.
|
|
|
Post by Kane DeReef on Oct 6, 2006 17:48:07 GMT 1
Kane elmosolyodik: -Nem tévedsz. Örülök, hogy ilyen éles eszű fickóval hozott össze a sors. Nar Shadaa számomra valamikor a lehetőségek színhelye volt. Nem egy ismerősöm volt onnét. Néha jó, ha vannak az embernek alvilági kapcsolatai. Most, hogy a jedikre nem számíthatunk gondoltam jobb lesz felújítani néhány régi barátságot és néhány újat is kötni. Ha információkra van szükséged keresve sem találsz jobb helyet ennél a bolygónál.
Közben egyre közelebb kerülnek a hírhedt hold felé...
|
|
|
Post by Gerr'IUs on Oct 6, 2006 18:03:37 GMT 1
-Felfogtam! -jelentette ki hátradölve- Magam sem ítélem el az ilyesfajta információ szerzést. Néha a törvénytelen út a legcélravezetôbb. Persze ez alatt nem azt értem, hogy egyetértek a holdon történô dolgokkal. -itt kicsit eltöprengett majd ismét megszólalt- Kiváncsi vagyok, hogy a Nagymesterek és a rend elérték-e már a Tundot. Ráadásúl azt is jó lenne tudni, hogy mi van Mirával és Kyreaval, kicsit aggódom értük. Még nem is meséltem semmit a Szürke Jedikrôl. Sajnos eddig nem nagyon volt idônk beszélgetni. Na szóval, a rendet három Nagymester vezeti: Widro Quivor, Derturyus Jun és Sant'Rada, alattuk állnak a ranglétrán a mentorok amelyekbôl egyenlôre csak négy van és vagy egy tucat harcos jedi minden fajból. Egész jól képzett társaság, volt szerencsém megtapasztalni, hogyan forgatják a kardot... Lényeg, hogy nem lesz gond velük, talpra esett banda.
|
|
|
Post by Kane DeReef on Oct 6, 2006 18:22:12 GMT 1
-Reméltem, hogy ilyen válaszokkal térsz vissza. Nem tudom, hogy hogy vagy vele, de én még mindíg nem helyeslem azt, hogy magunkal hoztuk azt a gyereket. Hátha pont ez miatt szívták fel a vizet jedi barátaink. De most már mindegy. Reménykedek benne, hogy ha elérték Tund-ot a relytett erődöt is megtalálják. Szép kis hely. Mikor ott jártam éppen néhány sötét jedi elől menekültem. Ritka de van ilyen. -mondja mosolyogva. Eredetileg többen voltak, csak kilyuggaták a gépem és kényszerleszállást kellet végrehajtanom a bolygón. Totál véletlenül mondhatni szó szerint bele botlottam az épületbe. De ezt talán már meséltem. Lényeg az, hogy az a három senkiházi ide is követett, de már egyikük sem hagyta el az épületet. Vagyis az egyik részben. A góré kobakját elvittem a gyűjteményembe -mondja nagy komolyan, majd egyszerre kitör belle a nevetés //a következő reagod már Shaddaa-ra menjen (bolygó körüli űr vagy valami hasonló). Bele kell húznunk. Jövő hétvégére nagy csata vár ránk Ghéto-n //
|
|
|
Post by Gerr'IUs on Oct 6, 2006 22:36:38 GMT 1
A hajó egyenesen a megadott koordináták felé haladt a hipertérben:
-Szerencsére ismerem a vukik nyelvét! -válaszolt- Régen, a mesterem és én sok planétát bejártunk és számtalan féle szerzettel megismerkedtünk, vagyis a velük való komunikáció nem jelent problémát számomra. A szerkezettel kapcsolatban, nagyjából erre gondoltam, csak a pontos müködési elvére ne jöttem rá. A magam részérôl nem hiszem, hogy lecserélem a ruházatom, szürke színüre, már nagyon hozzámnôtt ez a szín és semmi kedvem váltani de enek ellenére nem volt rosz ötlet a megrendelésük. Jah és még egy kérdés: ezután már a Tund jön vagy még akarsz menni valahová?
|
|
|
Post by Kane DeReef on Oct 6, 2006 22:46:53 GMT 1
-Ahogy gondolod. Nem kötelező, csak gondoltam jó ha van ruhája az embernek. Nekem ez az utolsó darabom és már lassan ez is rongyokban áll. Igaz is, le is cserélem, had látom milyen az új portéka.-mondja azzal kisétáll, majd kis idő múlva vadiúj szürke köpenyében tér vissza. Az anyag színe és szövése nagyrészében elnyeli a fényt, így remekül elrejti viselőjét a félhomályban. -Nem is rossz. Hol hagytuk abba? -kérdi, majd helyet foglal és Gerr'IUs emlékeztető mondatai után ő is folytatja: -Igen. Ezek után Tund következne. Bár az erő útjait néha nagyon kacifántos kiismerni. Mint a múltkor is. Te Datooinera indultál és hol kötöttél ki?... Minden esetre, ha megérkezünk a bolygóra, jobb ha korlátozzuk erőhasználatunkat, mégjobb, ha ürességet alkalmazunk. Ki tudja, Kashyyyk nem az a terület ahol ritka vendég a jedi. Ha pedig éppen tartózkodna ott egy, netán több biztosan belénk kötne, ha felismer bennünket.
|
|
|
Post by Gerr'IUs on Oct 6, 2006 22:56:45 GMT 1
-Rendben, visszafogom magam! -válaszolt somolyogva- Sajnos egyre több az elvarratlan szál a mi kis történetünkben: a Niktók, a volt tanítványod átállása, a Dantooine-i útam meghiusulása. Mostanában minden esetben csak fél munkát tudunk végezni! -vette komolyra a figurát- Remélem valóban szerencsésen és zökkenômentsen elérjük a Kashyyyk után a Tundot és csatlakozhatunk a redhez. Bár a helyzet jelen állása szerint a jövô nem túl sok jóval kecsegtet, most is éppen egy olyan hely felé robogunk ahol jedik vannak, akik mint tudjuk nem szívlelik a magunkfajtát.
Gerr'IUs kicsit gondterhelt vol, bosszantotta, hogy mostanában semmi sem jött össze neki.
|
|
|
Post by Kane DeReef on Oct 7, 2006 9:53:35 GMT 1
-Miért, mikor volt utoljára a helyzetünk biztató? Nem tudom te hogy vagy vele, de eddig még sosem láttam bizatónak a helyzetemet. Szerencsére eddig mindíg sikerült valahogy megoldani a gondjaimat. Legalábbis egy időre. De azt sem értem, hogy mit vártál? Talán azt, hogy egyedül elintézünk egy ekkora sereget, mint a Niktoké, vagy a szeparatisták konzervjeit? Nem, ez így nem fog menni. A főgórékat kell eltennünk láb alól és ott köpni bele a levesükbe ahol lehet. De csak csatákat nyerhetük, háborút nem. Csak apró tényezők vagyunk akik képesek megváltoztatni a háború kimenetelét, de annak megnyerése már kívül esik a hatalmunkból. Sajnos ez van. Megtesszük amit lehet, de ennyi az egész. Ennyi és nem több.
|
|
|
Post by Gerr'IUs on Oct 7, 2006 9:59:55 GMT 1
-Sajnos igazad van! -mondt a fiú- Meg is tesszük amit kell, a nagykutyákat fogjuk likvidálni csak az a baj, hogy az ô árnyékukban mindíg ott áll egy hatalomravágyó, az ôzönél is gonoszabb személy, aki seperc alatt átveszi a helyét. Pont mint Lamar és Kron esetében. Ez egy átkozott ördögi kör. De egyszer csak elfogyik az utánpótlás...
nem folytatta mondandóját hanem ismét hátradölt és próbálte élvezni az utazás nyugodt perceit.
|
|
|
Post by Kane DeReef on Oct 7, 2006 14:54:44 GMT 1
Kane is hátradőlt ülésén és annyi idő után meditációba mélyedt. Most először azonban nem kínozta a hibázás érzése. Ő maga mindent megtett, amit tudott, s ami erejéből tellet. Hogy a jedik úgy viselkedtek vele ahogy? Cseppet sem bántotta. Valójában számított erre az eshetőségre. Hiába, aki egyik oldalon sem áll azt csak ellenség veszi körül mondta magában a már ezerszer elismételt mondatot. De ez sem keserítette. Mos ő döntött a legrögösebb út mellet. Méghogy a világos út a legnehezebb. Badarság. A köztes, na az a valami. Nem elég, hogy mindkét oldal ellenségként tekint rájuk, még magában az erőben is az egyensúlyra kell törekednie. Ez ám a feladat. A sok elvarratlan szál sem izgatta annyira. A Niktok hiába próbálnak nagyfiúra játszani, szimpla amatőrök. A tanítványa, vagyis a volt tanítványa Jol Morker pedig még egyáltalán nem biztos, hogy teljesen áttált volna a sötét oldalra, szóval még van rá esély, hogy észhez térítse. Az egyetlen gond itt Michelle személye. Vele nem tud mit kezdeni. Megöni nem volna képes, erre már rájött. talán, ha Gerr'IUs küzdene meg vele. Igen, Gerr remek harcos, ereje vetekszik az övével. Komoly esélye van arra, hogy legyőzze azt a nőszemélyt. -eddig jutott gondolataival, mikor a fedélzeti számítógép jelezte, hogy megérkeztek. Orruk előtt ott róta pályáját a jó öreg Kashyyyk bolygó, a Vukik őshazája.
|
|
|
Post by Gerr'IUs on Oct 11, 2006 19:24:03 GMT 1
Gerr gyorsan beállította a koordinátákat majd robotvezérlésre kapcsolt. Miután a hajó belépett a hipertérbe felállt székébôl és kinyújtózott:
-Kicsit elvonulok megitálni, ha van valami megtalálsz a raktérben. -mondta tátsának
Ezután bement a csomagtérbe és lótuszülésbe helyezkedett. Lehunyta szemeit és szinte rögtön mély meditációs transzba esett.
Rengeteg dolog történt vele a közelmúltban amiket jó alaposan át kellett gondolnia.
|
|
|
Post by Kane DeReef on Oct 11, 2006 19:57:34 GMT 1
Kane csak bólintott egyet, majd mikor társa elvonult kivette zsebéből a szerkezetet és most először alaposabban is áttvizsgálta. A bal szem elé illeszthető kis képernyőból egy minikamerából, valamint adóvevővel volt felszerelve a szerkentyű. Ahogy üzemállapotba nyitotta egy papír is kiesett belölle. Kane felvette a F/E-áttalakítót, s bekapcsolta. A látvány ami fogadta nem volt szokatlan a számára. Ugyan úgy az erővel rajzolt alakzatokat látott, de a bal szemével, mely előtt ott volt a szerkezet monitorja már látta a környezete feliratait is, mintha azok is a térben lennének, s nem a síkban.
Felvette a papírt a földről és olvasni kezdte az ákombákom betűket, melyek minde bizonnyal a Vukitól származtak: Drága barátom, ha ezt olvasod az azt jelenti, hogy a szerkezet tökéletesen működik. Nem semmi a kicsiket azt elmondhatom. Gondolom érdekel az is, hogy működik ezért leírtam úgy, hogy te is megértsd. A fényket a szerkezet oldalán lévő kamera érzékeli. Az érzékelt fényjeleket elekrtomos jelekké alakítja átt, egy sima A/D (analóg/digitális) áttalakítóval. Az így előkészített információkat a képernyőre juttatja, melyben folyékony erőkristályok vannak. //mint az LCD// az, hogy ezek hogyan alkotnak képet az téged úgysem érdekel. Azt azonban tudnod kell, hogy így a síkbeli jeleket a térben látod majd, ami megkavarhat, ezt ne feltsd el.
Kane összehajtogatja a levelet, majd a készüléket is leveszi és összecsukja. Hátradől egy székben és elalszik.
|
|
|
Post by Gerr'IUs on Oct 11, 2006 20:08:49 GMT 1
Gerr'IUs meditálás közben rengeteg képet látott az elmúlt néhány nap eseményeibôl, volt néhány amelyik az Alderaanról származott: volt olyan amikor hrcolt a három Szürke Jedi ellen a hómezôn, amikor megvívott a földalatt a Sötét Jedikkel és aztán olyan is amikor már a tanáccsal tárgyalt, hogy meggyôze öket, telepedjenek a Tundra. Ezután a Niktókkal kapcsolatos képek tüntek fel elméjében: Bok undorító sebhelyes képe amikor elvette kardjait, a holdon történô akció és sok-sok erzekhez hasonló.
Mikor mindent helyére rakott fejében elkezdte kiüríteni elméjét és feltölteni Erôtartalékait. Ez nem tartott túl soká, két óra alatt teljesern csúcsfgormába került.
Ezután abbahagyta a meditációt és visszatért a pilótafülkéba, leült a helyére és a müszerfalra pillantott. Elégedetten tapasztalta, hogy nemsokára elérik az áhított Tundot.
|
|
|
Post by Kane DeReef on Oct 12, 2006 9:49:19 GMT 1
Kane a fedélzeti computer jelzésére ébredt. Nyújtózott, majd medropogtatta nyakát, mely egészen elgémberedett. Egy pillanatra felvette a F/E modulátort, majd elégedetten konstatálta, hogy néhány másodpercen belül megérkeznek. Összehajtotta és zsebébe rakta a készüléket. -Jól ment a meditáció? -kérdezte szórakozottan. -Már alig várom, hogy megérkezzünk. Remélem a szürkék hoztak magukkal a fénykard készítéséhez megfelelõ mûszereket, mert egy újat tervezek gyártani. Nem mintha ezzel lenne valami probléma, csak annyi emlék meg miegymás fûz hozzá, hogy nem szivesen válnék meg tõle.
|
|